Ароматерапия за лицеАроматерапия за лице

Ароматерапия за лице

Поглезете сетивата си, за да изглеждате и да се чувствате прекрасно!

Терапията AROMATIC съчетава използването на етерични масла и точков масаж, за да тонизира кожата и сетивата ви за едно неповторимо изживяване, което едновременно ви разкрасява и ободрява.

Растителните етерични масла с доказан лечебен и антисептичен ефект стимулират нервните центрове, които отговарят за емоционални състояния, вариращи от радост до еуфория, като по този начин повишават производството на хормони, които достигайки до кожата, й придават свеж и видимо по-млад вид.

 

 


Въпроси:

От къде произлиза ароматерапията?

Влиянието на ароматите върху психическото и физическото състояние на човека е известно от древни времена. Първите достоверни сведения за извличането на етерични масла от растения са открити в шумерска клинописна глинена плочка,  датирана към 5000-на година преди новата ера. Но за истински първооткриватели, широко ползващи ароматните екстракти отрастения за въздействие върху тялото и душата, се считат египтяните. Има многобройни документи, които свидетелстват за използването на етерични масла в Египет. Като се започне от прилагането им за лечение и за омилостивяване на боговете и се свърши с мумифицирането, в което основна роля има маслото от кедър.

Терминът “ароматерапия” (дословно – лечение с аромати) е въведен за първи път от френския химик – доктор Рене Гатефос през 1928 година. Гатефос се е занимавал с изследвания на етерични масла за козметични продукти. Но наблюденията му доказали впечатляващите антисептични и лечебни свойства на маслата.
В днешно време ароматерапията преживява истински бум в Европа и Америка.