Нова луксозна терапия с хайвер на ATACHE – ExcellenceНова луксозна терапия с хайвер на ATACHE – Excellence

ГЛОБАЛНА БИО-ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ПРОГРАМА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА

ПОКАЗАНИЯ ЗА ТЕРАПИЯ

Лаборатории ATACHE взеха под внимание последните открития в областта на козметиката върху действието на активаторите на теломеразата за удължаване младостта на клетките и забавяне появата на признаците на стереене. Възстановяващото им действие върху увредените по различна причина клетки, видимо отлага стареенето още с първата процедура.

Глобална терапия EXCELLENCE против стареене на кожата е разработена да отговори на най-взискателните нужди на зрялата кожа. Мощната му формула се състои от висока концентрация от иновативни съставки, които работят съвместно и се борят с процесите на стареене на кожата посредством разнообразни механизми.

На по-дълбоко ниво, тази изключителна терапия действа чрез стимулиране образуването на теломераза, забавяйки стареенето на клетките на кожата, като предпазва теломерите на хромозомите и увеличава броя на клетъчните деления. Това води до възстановяване на функцията на фибробластите до нива еквивалентни на до 10 години по-млада кожа.

Тя защитава и възстановява ДНК, подобрявайки клетъчната функция, осигурявайки перфектно предаване на наследствени качества по време на клетъчното делене. По този начин се удължава периода на добро функциониране на клетката.

Извън клетките, терапията подсилва матрикса, правейки кожата гладка, плътна, еластична, хидратирана и сияйна, качества, които изчезват с течение на времето.

На ниво епидермис, подпомага поддържането на оптимални хидратация и подхранване, толкова важни за здравата и балансирана кожа.

Възстановителната, подхранваща и хидратираща сила на терапия EXCELLENCE я прави особено подходяща за подобряване на кожната плътност, еластичност, стегнатост и в случаи на недостатъчно подхранена кожа. Възвръща блясъка на кожата.

Тя е и изключителна превантивна терапия за по-млада кожа, като за този тип кожа, терапията се прилага по-рядко.

Препоръчваме комбинирането на различни терапии ATACHE, за да осигурите комплексна грижа за различни проблеми на кожата, които  могат да се появят с течение на времето. По този начин, превантивните мерки отговарят на всички нужди за перфектна кожа.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Удължава младостта на кожата, забавяйки стареенето на кожата, чрез протекция на теломерите на хромозомите и стимулирайки образуването на теломераза.
  • Удължава нормалното функциониране на клетките на кожата.
  • Защитава и възстановява ДНК на клетките. Предаване на наследствени белези.
  • Подсилва екстрацелуларния матрикс на кожата (колаген, еластин и хиалуронова киселина).
  • Стимулира образуването на колаген и клетъчната регенерация (фибробласти).
  • Регулира механизмите за хидратация на кожата (Aquaporine-3 и Claudine-1).
  • Осигурява олиго-елементите, участващи в биологичната активация на кожното обновление.
  • Прави кожата отново гладка, с повече обем, еластична, хидратирана и сияйна – качества, които се губят с течение на времето.

 

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

Лаборатории ATACHE добави селекция от най-нови висококонцентрирани съставки, които действат на различни нива на кожата, за да гарантира успеха на тази ГЛОБАЛНА БИО-ВЪЗСТАНОВЯВАЩА ТЕРАПИЯ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА.

На клетъчно ниво:

VITASOURCETM   Екстракт от растението Байкалски Шлемник, известно в Китай като Haung-qin, което често се използва в китайската традиционна медицина и в японската Камбо медицина. Стимулира производството на Теломераза, забавя стареенето на фибробластите и възстановява характеристиките на младите клетки, чрез активиране на гена на теломеразата. Дава стегнатост и еластичност на кожата.

– PHYTESSENCE HOLYHERBTM: Концентриран екстракт от растението Eriоdictyon Californicum /Свещена билка/. Защитава и възстановява ДНК, като подобрява клетъчната функция и осигурява перфектно предаване на наследствени качества по време на клетъчното делене. По този начин се удължава перода на добро функциониране на клетката.

В извънклетъчното пространство:

РАЗТВОРИМ НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН – Колагенът е най-разпространеният и най-важен протеин за съединителната тъкан на кожата. Той противодейства прогресивното омрежаване на колагена, настъпващо с течение на времето и така повишава стегнатостта и хидратацията на кожата.

СОЕВИ ГЛИКОПЕПТИДИ: Активират синтеза на високо пречистен колаген тип І, за да възстановят мекотата, стегнатостта и младежкия вид на кожата.

МОРСКИ ЕЛАСТИН: Протеин със структуриращи свойства, който позволява да се възстанови еластичността на кожата, загубена в процеса на стареене. Има реструктуриращ, стягащ ефект.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА С НИСКА МОЛЕКУЛНА МАСА – Глюкозаминогликан тип полизахарид, синтезиран от фибробластите. Допринася за подобряването на водния баланс и структурата на кожата и е неин фундаментален компонент. Локалното прилагане на хиалуронова киселина подобрява хидратацията, еластичността и обема. Подобрява стегнатия вид на кожата, като стимулира синтеза на Колаген тип І.

– ЦИНК – Основен минерал, който регулира клетъчния растеж и регенерация. Той подтиска процесите на колагеназа /разграждане на колагена/ и осигурява на кожата мощна анти-оксидантна защита.

– КАЛЦИЙ : Олигоелемент, който стимулира клетъчната регенерация и регулира хидролипидния слой на кожата. Модулира пролиферацията на кератиноцитите и тяхната диференциация.

МАГНЕЗИЙ: Фундаментален олиго-елемент, който забавя процесите на стареене. Стимулира кожната еластичност и хидратация за по-младежко излъчване.

РСА: Пиролидон Карбоксилната Киселина представлява 15% от Естествения хидратиращ фактор на кожата. Има основна роля във възстановяването и подобряването на водния баланс при младата кожа.

– ВИТАМИН Е: Мастноразтворим витамин – мощен антиоксидант. Защитава тъканите от свободните радикали. Те могат да нанесат щети на клетките, тъканите и органите, и играят важна роля в процеса на стареене.

– ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР: Подхранващ и енергизиращ комплекс от фосфолипиди и фосфопротеини, който стимулира клетъчната регенерация, като продобрява тонуса, стегнатостта и еластичността на кожата.

В епидермиса:

– СЕРАМИД КОМПЛЕКС: Възстановяващ концентрат, който подобрява функциите на липидния слой на кожата, предпазва от загуба на вода и подобрява комфорта на кожата.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА С ВИСОКА МОЛЕКУЛНА МАСА – Полизахарид тип глюкозаминогликан, синтезиран от фибробластите. Високата молекулна маса позволява на този тип хиалуронова киселина да  действа в повърностните слоеве на кожата с мощни хидратиращи и неоклузивни филогенни качества. Предлага бързо действие и краткосрочна, и дългосрочна хидратация основно в епидермиса.

AQUA-OSMOLINETM: Пречистен екстракт от семена на Ceratonia Siliqua, богат на аминокиселини и пептиди. Подобрява блясъка и хидратацията чрез въздействие върху механизмите на хидратация (Aquaporine-3 и Claudine-1).

МИКРОСФЕРИ ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА – Микроскопични сухи сфери хиалуронова киселина с мощни хидратиращи свойства. Когато са в контакт с кожата, те бързо се хидратират, като увеличават обема си 30 пъти. Тези хидратирани микросфери запълват, както дълбоките, така и фините бръчки, и намалямат размера им.

LIFTONIN®-XPRESS (Биополимери): Биополимерната матрица с внимателно подбрани активни съставки от натурален и високотехнологичен произход създава триизмерна мрежа, която упражнява физически стречинг и омекотява кожата.

ПИГМЕНТИ “SOFT FOCUS” – Средни по размер пигментни частици, които променят начина, по който светлината пада върху лицето. Нанесени върху бръчка, те отразяват светлината и така оптически намаляват нейната дълбочина.