Колагенова мезотерапия за тялоКолагенова мезотерапия за тяло

Колагенова мезотерапия Гуна за тяло

    Колагеновата мезотерапия (MD – TISSUE) е нов медицински препарат, разработен от GUNA с цел да помогне на жените и мъжете да изглеждат естествено по-млади, като хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появата на бръчки и други признаци на нейното остаряване.
    Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите на кожата.
   Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година, което възпрепятства нейното възстановяване и обновяване.
   Въздействията на остаряването върху дермалния слой са значителни, при които  не само дермалният слой изтънява, но и колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване и провисване.
 Освен това бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания, пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и различни други фактори. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха, провиснала и вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце. Те включват най-вече лицето, врата, горната част на дланитеи ръцете до лактите.
   Препаратът MD – TISSUE е разработен от GUNA Laboratories на базата на съвременните знания за физиологичното  остаряване на кожата, чрез иновативна SKA ( Sequential Kinetic Activation) технология, като по този начин осигурява един новаторски физиорегулативен подход за запазване и възстановяване на кожата. Той възпира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу свободните радикали. Основният компонент на MDs Tissue е колагена, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри и стимулира производството на собствен колаген, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка – „биомрежа“, която придава контур, стегнатост  и тонус на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури.
   MD-TISSUE може да се инжектира директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда повърхността й. Така, новаторският на колагеновата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и ефикасни резултати.