Съвременните технологии се развиват много бързо и вече са създадени хиалуронови филъри,които се прилагат за различните зони на лицето. Те са с различна концентрация на хиалуроновата киселина и различна степен на омрежаване. Много е важна правилната преценка на дерматолога при инжектиране на точния продукт за съответната зона.

Не е достатъчно вече да се попълнят само назолабиалните бръчки. За да се възвърнат правилните пропорции на лицето, понякога е необходимо инжектиране на хиалуронова киселина в средната част на лицето. В резултат се коригира и дълбочината на назолабиалните бръчки. Оформянето и повдигането на веждите също може да се направи с подходящ хиалуронов филър. За възстановяване на обеми е най-добре да се използват хиалуронови филъри.

Те се разграждат бавно и постепенно и тяхното изчерпване не води до рязко хлътване на инжектираната зона.Клетките в кожата са активирани да произвеждат и собствен колаген, което допълнително подобрява състоянието й. Инжектирането на правилните хиалуронови филъри съвсем естественно възвръщат състоянието на тъканите ,запълват изчерпаните мастни депа, лифтират тъканите и придават младежки вид на лицето,шията и деколтето.

За подобряване на състояния с отпусната кожа е добре съчетанието на хиалуроновите филъри с мезоконци- тредлифтинг. Тредлифтингът с мезоконци е техника за лифтинг и укрепване на отпуснати тъкани с използването на биорезорбируеми стерилни мезоконци. Те са монофиламентни нишки от полидиоксанон , които са захванати на специално заточена игла, чрез която се въвеждат в дермата. Мезонишките се резорбират напълно в рамките на 180-240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава дълго след това. Резултатът от подкожното въвеждане на мезоконците е ясно изразен естествен лифтинг.

Тредлифтинга с линейни мезоконци успешно се съчетава с хиалуронови филъри. Те се имплантират в зоните с отпусната кожа като лицев контур, долен клепач, двойна брадичка, в местата ,където е необходимо укрепване, стягане и подобряване тонуса на кожата. Те създават една подкожна решетка и при разграждането си стимулират фибробластите за производството на колаген, както и ускоряват микроциркулацията в зоните на приложение. Присъствието на нишката в тъканите ревитализира кожата, подобрява тонуса и блясъка ѝ, придава ѝ младежки вид, стяга и лифтира отпуснатата кожа.

Мезоконците са 100% биосъвместими, напълно се резорбират без риск от алергични и тъканни реакции. Съчетанието на двата естетични метода–хиалуронови филъри и линейни мезоконци дават изключителни възможности на дерматолога за третиране на всички проблеми и прояви на стареенето. Правилно подбраните продукти, точното им поставяне на правилното място и добрата техника са гаранция за успешния резултат.