Попълване на устни с хиалуронова киселина

Попълването на устни в Дерма Елит се извършва с хиалуронови филъри за устни. Те съдържат хиалуронова киселина , синтетично синтезирана и включена в специален стерилен гел. Хиалуроновата киселина е резорбируема и спада към групата на временните филъри. Трайността е около 9-12 месеца – при пушачи този срок може да е по-кратък. Процедурата е инжекционна и се извършва от лекар-дерматолог.

 Какво представлява процедурата?

Първо се прави консултация за желанието на формата и уголемяването на  устните на пациента. Попълва се информирано съгласие и се дават указания за последващо третиране на устните. Правят се снимки за сравнение на резултата.  След поставяне на подходяща упойка се инжектира филъра.

Какво трябва да правя или не преди и след процедурата?

Преди процедурата не се пият хапчета,които водят до повишено кървене – като аспирин,аналгин,нимезил,аулин и др.
След процедурата до 2 часа не е желателно да се пуши и да се употребяват  червила. Не е добре също да се посещават обществени къпални,сауна и солариум, както и да се излагате на слънце.

  Какво е усещането след процедурата?

Преди да премине упойката се усеща леко разпъване , а след това лека болка при натиск. На места може да се усещат топченца, които се разнасят до 2-3 седмици.