Какво представляват мезоконците Lead Fine Lift?

 

Мезоконците са система от игла с поставена в нея тънка монофиламентна нишка. При изваждане на иглата конецът се отделя и остава имплантиран подкожно. Впоследствие нишката се резорбира напълно в рамките на 180 – 240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава.

 

Какво е тредлифтинг?

Тредлифтингът е нов естетичeн метод за уплътнение, укрепване и повдигане на отпуснати тъкани със стерилни биорезорбируеми конци Lead Fine Lift.

Принцип на действие

Подкожното въвеждане на мезоконци има моментален стягащ и лифтинг ефект. Присъствието на нишката в тъканите ревитализира кожата, подобрява тонуса и блясъка й, придава й младежки вид.

 

 

Предимства на тредлифтинга:

  • Атравматична техника: убождането с иглата и въвеждането на конеца е безболезнено, не се налага анестезия. Не е необходим възстановителен период. Бърза и лесна процедура, която отнема минимално време.
  • Незабавен и дълготраен ефект с незначителна тъканна реакция. Техниката уплътнява съединителната тъкан, моделира контурите на лицето и тялото, стимулира производството на колаген в кожата, активира възстановителните процеси, повишава микроциркулацията на кръвта, подобрява мускулния тонус. Ефектът продължава до 2 години.
  • 100% биосъвместимост и пълна резорбция на конеца и съответно минимален риск от алергични реакции.
  • Тредлифтингът успешно се съчетава с други естетични процедури – мезотерапия, биоревитализация, пилинг, филъри.

 

Показания

  • моделиране на лице, шия и деколте, горна част на ръката (предмишници)
  • изглаждане на бръчки, освежаване и изравняване на тена
  • намаляване на обеми – моделиране на коремната област, намаляване на целулитни натрупвания

 

Мезоконците Lead Fine Lift се произвеждат по патентована технология с най-съвременна автоматизирана техника. Притежават СЕ сертификат и декларация за съответствие съгласно Директива 93/42 ЕИО и са регистрирани в Изпълнителната Агенция по Лекарствата в България.

Лазерната технология за заточване на иглата Diamond Sharp гарантира лесно и безболезнено проникване с намалена вероятност от наранявания и хематоми. Високотехнологичната система за екструдиране на полидиоксаноновите нишки не позволява залепването им към иглата. Повърхността на нишките е гладка и осигурява равномерна скорост на резорбция с оптимален биоревитализиращ ефект.

Мезоконците, с които се работи в България, са най-добрият  в света продукт на този етап, създаден на основата на полидиоксанон и поликапролактон специално за естетика. Полидиоксаноновите конци са гладки, спирални и дабъллифт Barb.
Първите са основно за армиране и подобряване качеството на кожата, заглаждане на по-фини линия и бръчици, подобряване състоянието на марионетния ъгъл, леко повдигане на веждите. Те действат дългосрочно, стимулирайки производството на собствен колаген, и се смята, че лифтинг ефектът от тях продължава около 2 години.
Спиралните конци се поставят основно в зони като скули, бузи, за повдигане на вежди, двойна брадичка, както и в ръце, деколте, над коленете. Моделират обеми и имат по-изразен лифтинг ефект.
Третият вид Barb са категорично лифтинг конци с моментален резултат, още при самото им въвеждане в кожата се забелязва видимо повдигане. Зъбчетата им се фиксират с подръпване и захващат подкожните структури.

Трите вида конци са абсолютно съчетаеми, могат да се поставят в различни зони според нуждата.

Процедурата е атравматична, безболезнена и бърза за изпълнение.Ако е необходимо в някои зони се поставя обезболяващ крем.

Времето за поставяне на мезоконците варира от 20-30 мин.За постигане на желаният резултат са необходими 30-40 конеца.Понякога при тежки случаи може да стигне и до 50броя.

Пациентите излизат от кабинета и буквално веднага могат да се върнат към ежедневието си. Единствените ограничения са за няколко дни от активен спорт и скокове. Мимиката трябва да се ограничи.

След процедурата около една седмица не са препоръчителни топлинни и масажни процедури. Поне 24 часа не се нанася грим в зоната.

Добре е процедурата да се извършва от опитен професионалист, за риск не може да става дума, но процедурата е сложна като изпълнение.
Ефектът продължава от година и половина до две, като през това време могат да бъдат допоставяни нови конци или да се прилагат процедури с хиалуронови филъри, мезотерапия или ботулинов токсин.