Най-новият и засега най-ефективен метод е с апарата VelaShape II

Целулит е кошмарна дума за всяка жена  и противно на очакванията – дори и за младите жени. Възрастта, колкото и да не ни се вярва, не е решаващ фактор за появата на целулит.  Дори тийнейджърите имат целулит, твърдят дерматолозите. Според някои статистики 90% от тях имат портокалова кожа. Стряскащо, а? Факт, който се дължи на заседналия начин на живот на повечето тийнейджъри, на консумирането на нездравословна храна и на носенето на много стегнати дрехи.

И все пак лекарите не могат да са до край категорични, че само нездравословния начин на живот е причина за появата на целулита. Някои твърдят, че гените също изиграват не малка роля за появата на портокалова кожа.

Въпреки че, за целулита се пише и се говори много, някои митове и заблуди все още витаят около него. Ние се допитахме до дерматолога д-р Ана Пейкова от клиника Дерма Елит и ето какво се оказа…

Мислите, че има кремове, които премахват целулита. Е, това въобще не е вярно. Няма такива поради простата причина, че не могат да проникнат дълбоко в хиподермата, където се образува целулита. Те биха могли да спомогнат за овлажняването на кожата, но в никакъв случай не могат да ни отърват от целулита. Според  д-р Пейкова малко кремове биха проникнали до хиподермата. Благоприятен ефект би могъл да окаже масажът, който съпровожда нанасянето на крема, но само в първа фаза на появата на целулит, тоест когато той все още не е видим, а се забелязва само при стискане на кожата с ръка.

Портокаловата кожа може да бъде премахната само чрез медицински методи, казва д-р Пейкова. Най-новият и засега най-ефективен такъв медицински метод е VelaShape II. Той  представлява  високотехнологичен апарат на израелската фирма Syneron, който единствен на българкия пазар има сертификат от американската асоциация FDA (Асоциация за храни и лекарства). Това означава , че след многобройни клинични проучвания и опити технолози, инженери  и медици проектират и изобретяват апарат, който ефективно премахва видимите последствия от целулита. Апаратът представлява  комбинацията от инфрачервена светлина и радиочестота с вакуум, която успешно стопява локалните мазнини, като повишава метаболизма им и ускорява кръвната и лимфната циркулация.  VelaShape II работи с максимално допустимата безвредна мощност на радиочестота, за максимално бърз и ефективен резултат.  Разликата се забелязва още след първата процедура, но са необходими 8  за задържане на ефекта. За да избегнем повторната му поява обаче  трябва да спазваме строг  режим на здравословно хранене, активен спорт и най-важното – поемане на много течности.

Друг широкоразпространен мит за целулита е,  че активно спортуващите дами нямат такъв. Ако дадена кожа е предразположена към целулит и дамата има невидим такъв, то когато започне да спортува по-активно невидимият  целулит става видим.  Това е така, защото с активния спорт мускулатурата става по-голяма. Невидимият целулит също първо трябва да се третира  с  VelaShape II докато изчезне напълно и едва тогава да се премине към активен спорт и здравословно хранене, съветва д-р Пейкова.