“Venus Viva” е първият нано-фракционен радиочестотен, дерматологичен апарат, с наличие на скенер, който ни позволява да работим целогодишно, да доставяме енергията прецизно, безболезнено и най-важното – с най-краткия възстановителен период.
Технологията е на иновативната канадска компания “Venus Concept” (от създателите на Syneron и ELOS), а производството е израелско.

Третира:
– Белези (атрофични и хипертрофични)
– Стрии
– Бръчки
– Пигментни петна
– Торбички под очите
– Свива порите
– Стяга и изглажда кожата

Разполага с 2 апликатора:

1. FIRM FX е най-развития фракционен радиочестотен накрайник на пазара, като превъзхожда всички свои конкуренти и сам по себе си, може да бъде представен, като достоен заместител на голяма част от съвременните CO2 лазери, даващ по-кратък възстановителен период (24 – 48 часа, според клиничния случаи), който не е за сметка на крайния резултат. С него можем да заличим неравностите на епидермиса, като стимулираме естествените процеси на обновяване и стягане.

2. Diamond polar е неаблативен накрайник за стягане и подмладяване на лице, шия, деколте и други малки части на тялото. Предимството на процедурите с този тип апликатор е, че нямаме консуматив, което ни прави по-гъвкави при ценообразуването. Мощността на радиочестотата му е 120W, благодарение на което, достигаме необходимата терапевтична температура (от 39°C до 41°C за лице) за по-малко от минута.
Апликатора работи с патентована технология, която за първи път влиза в естетиката и съчетава:

а) Пулсиращи електромагнитни полета (PEMF) – Иновативен нетермален механизъм, който клинично доказано подобрява и стимулира:
– Неовазкуларизация в третираната зона
– Оксигенация
– Пролиферация на фибробластите
– Неоколагенеза
– Ангиогенеза
Перфузията в третираната зона е подобрена, образува се нова капилярна мрежа, а хранителните продукти и кислород достигат по-лесно до клетките. Засилва се тяхната регенерацията, същевременно кожата добива здрав, добре кръвоснабден ален вид. Много подходящ за третиране на зони със засилено задържане на лимфа, като тъмните кръгове под очите. Пролиферацията на фибробластите ни дава усилен синтез на колаген и еластин

б) Мултиполярна радиочестота – доставя бърза, безболезнена и плътна топлина в дълбочина.
– Енергията е концентрирана в зоната, която се третира и няма разсейване в други части на тялото, както е при по-старите моно или униполярни RF апарати, които са по-болезнени и имат много противопоказания.
– За разлика от биполярната RF, имаме няколко терапевтични точки на различна дълбочина. Енергията се разпределя между многото електроди, затова няма риск от парене и изгаряне.
– Загряването е отвътре навън, като пулсиращите топлинно-шокови вълни повишават синтеза на проколаген тип I и проколаген тип III. Кожата е по-стегната, а фините бръчки заличени.

На кратко предимствата на „Venus Viva“:

– За апарата няма ограничение във фототип и сезонност, тъй като работи с ток, а не със светлина. Не прави кожата фоточувствителна, не я подлага на риск от постинфламаторна хиперпигментация и дисхромия. Работи се целогодишно и могат да се изпълняват процедури, както на I-ви, така и на VI-ти фототип, като същевременно процедурата е изключително безопасна за по-тъмните кожи, но докато се възстанови напълно не трябва да се излага на пряка слънчева светлина.

– Това е единствената фракселна радиочестота на пазара, която може да регулира импулса, който доставяме върху кожата.
Например, ако искаме да направим лек пилинг на лице, ще изберем параметри с дълга продължителност на импулса и ниска енергия, така ще направим по-малка аблация и по-голяма коагулация, това ще доведе до свиване на порите, заглаждане на фините линии и един приятен стягащ ефект. Ако например искаме да заличим белег или да подобрим стрия, можем да намалим времето и да увеличим енергията, за да направим по-голяма аблация в дълбоките слоеве, където успешно ще третираме тези клинични случаи.

– Апаратът може да третира много фини зони на непосредствена близост около очите. Работната площ на апликатора се разделя за труднодостъпни зони, като горна устна и клепач, също така позволява да се разреди за по-ниска чувствителност.

– Скоростта и лекотата за направа на процедура. Firm FX е най-големият по площ апликатор на пазара. На неговата капачка са разположени 160 пина, което съкращава до двойно направата на зона. Апаратът е направен изключително безопасен и лесен за работа, без да се налага да сменяте ръкохватки, да ползвате очила или да натискате педал.

– Апаратът разполага с FDA сертификат, съответно устройството се одобрява, като успешно и безопасно.

Преди ресърфейсинг на лице и шия, нанасяме кремообразна упойка, за тялото не е необходима. Очакванията след това са като след силно слънцеизгаряне, кожата е зачервена, загрята и опъната с лека едема. След манипулацията не е необходимо да се приемат медикаменти, може да използват термална вода.