Естетични процедури

Ботулинов токсин

Хиалуронови филъри

Колагенови стимулатори

Тредлифтинг с мезоконци

Мезотерапии

Плазмотерапия PRP

Хибридни филъри

Химически пилинги

Ботулинов токсин (Vistabel – Allergan)

Vistabel на Allergan е ботулинов токсин тип А, чиято роля се състои във временно блокиране на освобождаването на ацетилхолин – химичната субстанция, която се освобождава от нервните окончания и която предава информация за съкращаване към мускула. Така мускулът се отпуска и бръчките видимо намаляват. Максимален ефект се постига до две седмици след инжектирането и продължава няколко месеца. Резултатите се поддържат, чрез повторно прилагане. Комплекса ботулинов токсин Vistabel осигурява задържане при инжектиране в целевия мускул и минимална миграция извън точката на инжектиране. По този начин се постигат трайни и надеждни резултати.

Ботулинов токсин при прекомерно изпотяване

Хиперхидрозата е прекомерно изпотяване в резултат на повишена неврогенна стимулация. Среща се при мъже и жени, в участъците богати на потни жлези-длани, стъпала и мишници. Ботулиновият токсин ще ви спести тези неприятни усещания. Той е пречистен протеинов комплекс, който се образува от бактерията Clostridium botulinum и има редица медицински показания. Едно от тях е хиперхидрозата (повишено изпотяване).

Инжектиран в кожата ботокса временно блокира химичните сигнали от нервните окончания, които стимулират потните жлези. Когато потните жлези не приемат химични сигнали, те спират да работят.

След процедурата не е желателно да се мокрите, да посещавате сауна, солариум и басейн в последващите 3 дни.

Радиес (Radiesse)

Радиес е нов колагенов филър, на базата на калциевхидроксилапатит вложен в специален стерилен гел. Продуктът е биосъвместим с кожата, тъй-като основната му съставка се съдържа в костите, зъбите и други тъкани. При инжектиране, след абсорбцията на основният гел (след около3 м.), кожата се активира да произвежда собстен колаген, поради което филърът е с по-голяма трайност – около една година и половина. Калциевите частици се разграждат постепенно и се отделят чрез метаболизма. Филърът се прилага при:

 • оформяне на контура на лицето, лифтинг ефект
 • корекция на дълбоки назолабилани гънки
 • попълване на липсващи обеми-скули, бузи
 • попълване на хлътнала темпорална зона


Радиес има FDA (Асоциация за контрол на храни и лекарства-САЩ) сертификат, което доказва неговата безопасност и ефективност. Прилагането му в Сащ датира от 2002 г. и първонавално е в отоларингологията.

Инжектирането се прави само от сертифицирани лекари, след предварителна консултация. Препоръчително е пациентите да са над 30г. и да имат нужните показания за прилагане на продукта. Ефектът е видим веднага след процедурата. Радиес се прилага заедно с лидокаин, което прави процедурата комфортна и безболезнена. След инжектирането може да има леко зачервяване, което е преходно. Използването на фотозащита е препоръчително, а посещението на сауна и солариум е нежелателно. Оформяне на липсващ обем- преди и след процедурата. Попълване на назолабиални гънки.

Попълване на бръчки с хиалуронови филъри

Филърите са попълващи средства с временно действие, които се инжектират в определени зони на лицето в дълбочина. Временните филъри са най -масово използваните и безопасни към настоящия момент. Най-често дермалните филъри се инжектират в устни, назолабиални гънки, фини линии около устата, гневна бръчка (междувеждие), бръчки по челото, нос и гънките в областта на очите. Целта им е да попълнят фините и по-дълбоки бръчки, да моделират контура на лицето, за корекция на различни дефекти и придаване на обем. Процедурата с филъри е бърза, безопасна и безболезнена с естествен и мигновен ефект.

Корекция на устни

Попълването на устни в Дерма Елит се извършва с хиалуронови филъри за устни. Те съдържат хиалуронова киселина , синтетично синтезирана и включена в специален стерилен гел. Хиалуроновата киселина е резорбируема и спада към групата на временните филъри. Трайността е около 9-12 месеца – при пушачи този срок може да е по-кратък. Процедурата е инжекционна и се извършва от лекар-дерматолог.

Какво представлява процедурата?

Първо се прави консултация за желанието на формата и уголемяването на  устните на пациента. Попълва се информирано съгласие и се дават указания за последващо третиране на устните. Правят се снимки за сравнение на резултата.  След поставяне на подходяща упойка се инжектира филъра.

Какво трябва да правя или не преди и след процедурата?

Преди процедурата не се пият хапчета,които водят до повишено кървене – като аспирин,аналгин,нимезил,аулин и др.

След процедурата до 2 часа не е желателно да се пуши и да се употребяват  червила. Не е добре също да се посещават обществени къпални,сауна и солариум, както и да се излагате на слънце.

Какво е усещането след процедурата?

Преди да премине упойката се усеща леко разпъване , а след това лека болка при натиск. На места може да се усещат топченца, които се разнасят до 2-3 седмици.

Стопяване на двойна брадичка

Синтезираната дезоксихолева киселина е иновативно научно откритие в областта на медицината. Създадена е за лечение на умерена до силна изпъкналост или пълнота, свързана със субменталната (под брадичката) мастна тъкан при възрастни. Дезоксихолевата киселина е вид жлъчна киселина, която се произвежда от черния дроб. Предназначението ѝ в организма е да разлага мастните компоненти на храната. Учените обаче, са доказали, че тази киселина успешно може да топи и мазнините в двойната брадичка.

Когато се инжектира в подкожната мастна тъкан, дезоксихолевата киселина причинява лизис на адипоцитите (разрушава мембраната на мастните клетки и разгражда мазнините, съдържащи се в тях), в рамките на 28 дни. Веднъж разрушени, тези клетки не могат да съхраняват или натрупват мазнини отново. 

Тредлифтинг с мезоконци

Тредлифтингът е нов естетичeн метод за уплътнение, укрепване и повдигане на отпуснати тъкани със стерилни биорезорбируеми конци Lead Fine Lift.

Мезоконците са система от игла с поставена в нея тънка монофиламентна нишка. При изваждане на иглата конецът се отделя и остава имплантиран подкожно. Впоследствие нишката се резорбира напълно в рамките на 180 – 240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава.

Подкожното въвеждане на мезоконци има моментален стягащ и лифтинг ефект. Присъствието на нишката в тъканите ревитализира кожата, подобрява тонуса и блясъка й, придава й младежки вид.

Освен линейни мезоконци в Дерма ЕЛИТ предлагаме и новите спирални и зъбчати мезоконци.
Спирални (Screw) – при тях нишката е навита спираловидно около иглата, като така се увеличава допирната площ с подкожната тъкан и се стимулира допълнително колагенообразуването.Те са подходящи за насочен локален лифтинг и увеличаване на обема.
Зъбчати (Barb ) – са мезоконци с двупосочни нарези,които при опън се разтварят и забиват като малки зъбчета.В следствие се получава много изразен лифтинг в специфични зони на лицето.
Мезоконците  на LFL( Lead Fine Lift) притежават CE сертификат и са регистрирани в Изпълнителната Агенция по Лекарствата в България.Лазерната технология на заточване на иглите гарантира лесно и безболезнено проникване в кожата.Нишките са гладки и осигуряват равномерна резорбция с оптимален биоревитализиращ ефект.

Предимства на тредлифтинга:

 • Атравматична техника: убождането с иглата и въвеждането на конеца е безболезнено, не се налага анестезия. Не е необходим възстановителен период. Бърза и лесна процедура, която отнема минимално време.
 • Незабавен и дълготраен ефект с незначителна тъканна реакция. Техниката уплътнява съединителната тъкан, моделира контурите на лицето и тялото, стимулира производството на колаген в кожата, активира възстановителните процеси, повишава микроциркулацията на кръвта, подобрява мускулния тонус. Ефектът продължава до 2 години.
 • 100% биосъвместимост и пълна резорбция на конеца и съответно минимален риск от алергични реакции.
 • Тредлифтингът успешно се съчетава с други естетични процедури – мезотерапия, биоревитализация, пилинг, филъри.


Конците Aptos са изградени от плътен материал, съдържащ  75 % поли L-млечна киселина и 25%  поликапролактон. След въвеждането им в тъканите започва постепенно отделяне на L-млечна киселина, стимулиращо неоколагеногенезата и образуването на здрава съединителнотъканна мрежа. Koнците се разорбират между 1-2 години напълно, до вода и въглероден диоксид, които се елиминират от кожата чрез естествения метаболизъм.

Създадени за широк кръг корекции на възрастовите изменения в областта на лицето, шията и тялото, конците Aptos са с различна структура, дебелина, въвеждащи игли или канюли.

Aptos конци дават възможност на лекарите да постигнат ефекта на пластичната хирургия без анестезия, белези или продължителни периоди на възстановяване.

Процедурите са надеждни, имат моментални резултати, не оставят шевове и помагат за подобряване и намаляване на процеса на състаряване на кожата.

Чрез тях повдигате отпуснатата кожа без да се подлагате на инванзивна хирургична процедура.  Веднага се вижда видим лифтинг ефект, последван от гладка и по-млада кожа постигната за по-малко от час, с локална анестезия и без белези.

Веднъж вкарани в подкожната тъкан, APTOS конци повдигат кожата, създавайки и стимулирайки образуването на нов колаген, необходим за осигуряване на подкрепа на меките тъкани. В резултат на това по-добрият контур на лицето се вижда веднага след процедурата.  Всички конци могат да произвеждат различно количество “зрял” колаген тип 1, но APTOS конците могат да произвеждат и “млад” колаген тип 3, който придава на кожата мекота и еластичност. Еластинът осигурява еластичност и поддържа кожата стегната. След като конците се разтворят, те оставят след себе си следи от нов колаген и еластин, за да възстановят кожата и да забавят процеса на стареене.

Повдигащите конци на APTOS могат да се използват за редица области, от изглаждане на хоризонтални и вертикални бръчки на челото до повдигане на веждите и външната зона на веждите и възстановяване на обема на лицето, до увиснали бузи. Те също могат да изглаждат линии около устата и да стягат увиснала кожа под долната челюст, да повдигат и подмладяват различни части на тялото.

Мезотерапия (лице, шия, деколте, ръце)

Вашата кожа съдържа важен хидратиращ агент наречен хиалуронова киселина,който предотвратява изсушаването на кожата. С течение на времето естествените нива на хиалуроновата киселина намаляват, в резултат на което кожата започва да изглежда без блясък,набръчкана и груба при допир. Този процес засяга зоните,които обикновенно са изложени на агресивни външни влияния-лицето,шията, зоната на деколтето и ръцете. Повърхностното третиране с кремове временно овлажнява кожата, но не може да осигури и да поддържа дълбоката хидратация, от която кожата се нуждае , за да запази естественната си еластичност и здравословен блясък.

Състоянието и тонусът на Вашата кожа на лицето,шията и ръцете може да разкрие много неща за Вас. Мезотерапията е специално формулирана за инжектиране непосредственно под повърхността на кожата, с цел подобряване на хидратацията, тонуса и еластичността.

Блестящо лице

Радвайте са на свеж естествен външен вид, който има силно излъчване когато се усмихвате и ви помага да се чувствате уверена за начина, по който изглеждате.

Тонизирана шия и деколте

Подобрете вида на кожата в горната част на гърдите (зоната на деколтето) и вероятно ще можете отново да се наслаждавате на това, да носите нещо с по-дълбоко деколте.

Гладки ръце

Ръцете Ви могат да разкрият много за Вашата възраст. Разкривайте ръцете си и докосвайте с ръце, които са отново гладки.

Препоръчват се 3 процедури в 3 поредни месеца, като ефектът е видим още след първата и се засилва с всяка следваща. Поддържащи процедури се правят на всеки 4-6 месеца, в зависимост от състоянието на кожата.

Мезотерапия тяло

Мезотерапията е най-резултатният и траен модерен метод за намаляване и премахване на целулит, натрупани излишни мазнини или за подмладяване на кожата. Той е прекрасна алтернатива на липосукцията или друг вид интервенции и може да се прилага върху цялото тяло или отделни проблемни участъци.

При тази процедура за отслабване в средния слой на кожата се инжектират активни вещества, които разграждат излишните мазнини  и ги изхвърлят от организма и в същото време стягат кожата и й придават младежки вид.

Само така може да постигнете така желаното отслабване без стрии и без отпускане на кожата.

Как действа мезотерапията?

С мезотерапията се провежда четири-етапно лечение на целулита:

Намаляване отока на мастната тъкан

Възстановяване на ефективната микроциркулация

Изхвърляне на отпадъчните продукти чрез липолиза

Реструктуриране и предпазване на съединителната тъкан

Мезотерапията се използа и за:

Предотвратяване на отпускането на млада и здрава кожа

Повишаване на еластичността на кожа, преждевременно увредена от външни фактори

Стягане на кожа, отпусната в резултат от резки промени в теглото (диети, бременност, липосукция)

След антицелулитна терапия

JALUPRO

Възстановяването на жизнените функции на кожата е съществена стъпка при лечението на хронологичното и фотосъстаряване на кожата. Задълбочени научни изследвания показаха, че кoлагеновата терапия на Jalupro помага при ревитализирането на кожата и подмладяването й. Jalupro наистина няма аналог като въздействие и резултати с нито една терапия в сферата на естетиката.

Терапията включва няколко продукта:

 1. Аминокиселини под формата на сашета или таблетки
 2. Хиалуронова маска за лице
 3. Инжекционна терапия

Инжекционната терапия може да се направи с 2 продукта – Jalupro Classic и Jalupro HMW. Jalupro помага на кожата да се възстанови до естетственото си състояние (тон, еластичност, обем, блясък).  

Съставът е един и същ, но разликата е в количеството хиалуронова киселина, ограничено до 1% в Jalupro Classic, като терапията се препоръчва на жени от 25 до 35 години, за да се елиминират първите признаци на стареене. Хиалуроновата молекула привлича вода и я съхранява, така че кожата да е защитена от изсушаване.

Съдържанието в Jalupro HMW достига 2 % или повече. Eфективността е по-силна и терапията е подходяща за пациенти над 35+.

Jalupro е широкоспектърна терапия и се прилага:

– против състаряване на кожата

– против косопад

– против белези

– против фини и дълбоки бръчки

Трябва задължително да изпълните пълния цикъл от 3 или 5 процедури, в зависимост от плана на вашия лекар, защото от броя на процедури зависи и продължителността на ефекта, който може да стигне до 1 година. Ефектът е наистина забележим: тенът се променя, мимически и възрастови бръчки се елиминират, общото състояние на кожата се подобрява – стяга, тонизира и сякаш оживява. Може да се каже, че Ялупро помага за нормализиране на естественото обновяване на клетките.

Биоцелулозна маска и хранителните добавки от аминокиселини на Jalupro затварят кръга грижа за кожата като доставят активни компоненти в дълбоките слоеве като хиалуронова киселина, алое вера, аминокиселини и колаген, повишава ефективността на естетичните процедури и повишават синтетичната активност на фибробластите.

Плазмотерапия – PRP

Плазма богата на тромбоцити-твоето естественно Аз

Освен необходима за жизнените функции и съществуването ни като цяло, собствената кръв би могла да ни помогне дори при травми и наранявания – плазмотерапия, или при козметични дефекти и несъвършенства – плазмолифтинг.

Плазмолифтинга е инжекционна процедура, която хармонично ремоделира лицето, тонизира, изглажда кожата и спомага за сияйния й вид.

Плазмаж

PLASMAGE – ПЪРВАТА ПАТЕНТОВАНА ФРАКЦИОНИРАНА ПЛАЗМА В ДЕРМАТОЛОГИЯТА И ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА. PLASMAGE® Е МЕДИЦИНСКО УСТРОЙСТВО ЗА НЕИНВАЗИВНА МИКРОХИРУРГИЯ.

Блефароплазма

 • Намаляване и премахване на отпуснатата кожа на клепачите, тъмните кръгове и бръчките около очите – PlasmAge осигурява незабавен и дълготраен ефект. Неинвазивна алтернатива на хирургичната блефаропластика.


Фиброма

 • Бърз и лесен начин за отстраняване на фиброми и брадавици. Третирането с PlasmAge е бърза, лесна и безболезнена процедура.


Лентиго

 • Терапия за заличаване на кафяви петна и упорито лентиго.


Ксантелазма

 • Премахване на мастни натрупвания по клепачите. Гарантирано безболезнено и бързо заличаване с PlasmAge.


Бръчки

 • Намаляване и изглаждане на бръчки около очите и над горната устна. Само след една процедура с PlasmAge ще имате видима и дълготрайна корекция.


Белези

 • Видимо намаляване на белезите. Незабавни резултати без оперативна намеса. С PlasmAge се постигат много добри резултати при белези от акне и стрии.


Процедурите с PlasmAge са бързи, безкръвни, без шевове и с кратък заздравителен период.

Venus VIVA

“Venus Viva” е първият нано-фракционен радиочестотен, дерматологичен апарат, с наличие на скенер, който ни позволява да работим целогодишно, да доставяме енергията прецизно, безболезнено и най-важното – с най-краткия възстановителен период.
Технологията е на иновативната канадска компания “Venus Concept” (от създателите на Syneron и ELOS), а производството е израелско.

Третира:
– Белези (атрофични и хипертрофични)
– Стрии
– Бръчки
– Пигментни петна
– Торбички под очите
– Свива порите
– Стяга и изглажда кожата