Съветите на дерматолога: Защо не е cool да изглеждаме като Памела Андерсън на бала и как да постигнем красив ефект с щадящи терапии

Откакто на Световния конгрес по естетична медицина прогласиха, че времената на големите джуки и напомпания бюст отминават, затихва и модата абитуриентките да искат импланти като подарък за бала.

В замяна на това набира скорост една нова, доста по-смислена тенденция – младите дами да предпочитат вместо бижу да получат ваучер за пакет от козметични процедури.

Новата мода се нарича „разкрасяване по мярка”, защото в общата цена намират място само онези терапии, от които момичето наистина има нужда. Пък и когато са в комбинация, излизат с около 20 на сто по-евтини, отколкото ако се ползват поотделно.


Така, вместо да се обезобразяват за едната нощ с агресивни процедури, могат да постигнат красив ефект и с щадящи средства. Защото животът продължава и след бала, момичета!

Как предприемчивите абитуриентки да се простят с бричовете, с целулита и да изгладят несъвършенствата по лицето месец-два преди най-важното събитие в досегашния си живот? Чрез криолиполиза, с вела шейп и пауър плейт, с щадящ пилинг и процедури за порцеланов тен.

Дерматологът д-р Ана Пейкова разказва как изглежда един от така модните „абитуриентски пакети със собствена кройка”:

„Комбинацията от процедури включва четири терапии за тяло и две за лице, защото повечето млади хора имат свежа и чиста кожа, но се притесняват, че официалната рокля може да подчертае някои от недостатъците на фигурата им. Разбира се, ценното на термина „по мярка” е, че съотношението винаги може да се промени.», обяснява специалистката.

Замразяване топи бричовете

Понякога, дори момичето да е слабо, има бричове, които не могат да бъдат премахнати с тренировки в залата. Тогава на помощ идва криолиполизата.
Зад сложното име се крие апарат, който замразява мастните киселини, които влизат в състава на мастните клетки. Те са пет вида, като три от тях замръзват при температура -8 градуса. Останалите два са по-издръжливи – предават се при -11 и -42 градуса по Целзий.

Замразяването на мастните киселини води до образуване на кристалчета в мастните клетки, което ги убива. Чрез този метод те се унищожават, но са необходими за функционирането на организма и на кожата. Затова чрез криолиполизата с три процедури се унищожават до 70% от мастните клетки в желания участък. И това е завинаги, но само на третираното място.

Процедурата дава добър резултат (стопяване между 4 и 6 см още при първата терапия), но ако имате да намалявате още, ще ви е необходим пълният курс от три, по една месечно. Така че започнете по-отрано. Изискването е да сте навършили 18 години.
Апаратът е медицински и не може да има нищо противопоказно, разяснява д-р Пейкова.

Целулитът си отива с радиочестота

За да бъде напълно ефикасна процедурата, преди криолиполизата, участъкът трябва да се обработи с апарата „Вела шейп” – мощнaта му радиочестота, в съчетание с инфрачервена светлина, води до екстремна активация на метаболизма на мастните клетки и в последствие – до тяхното стопяване.

Вакуумът, който се създава, спомага за третиране на определен кожен участък и за по-дълбокото навлизане на биполярната радиочестота и инфрачервената светлина.
Разградените мазнини се отделят от организма чрез лимфния и кръвния поток, а резултатът е видим още след първата процедура – кожата става гладка, без неравности и целулит. Вела Шейп има сертификат от FDA (Американската асоциация за контрол на храни и лекарства) – гаранция, че е напълно безвреден.

Усещане за масаж, но по-ефективно

След криолиполизата се прилага и технологията LPG. Това е апарат за липомасаж, който премахва упоритите локални мазнини, целулита и отпуснатата кожа.
Той въздейства върху мастните клетки, като предизвиква липолиза (разграждане на мазнините) в ядрата им. Метаболизмът се ускорява. LPG увеличава възможността на тялото да изгаря мазнини по естествен път и е с чисто механично въздействие.

За разлика от другите две терапии, които обработват конкретни зони, LPG се прави на цялото тяло.
Върху специално трико, апаратът, който представлява вакуум с две ролки, завдижва механично кръвообръщението и лимфата. Ускорената циркулацията освобождава от токсини, разградени мазнини и непотребни вещества. Напълно безвредно е, а тонизира мускулатурата и кожата, заличава целулита и стриите. Усещането е все едно ви правят масаж на цяло тяло, но той не може да е толкова ефективен, защото няма вакуум.

Вертикални вибрации скъсяват времето за фитнес

Цялата тази канонада срещу целулита и излишните тлъстинки се съчетава с „Пауър плейт”. За да влязат във форма и да изглеждат добре, е хубаво абитуриентите да започнат с активни тренировки поне два месеца преди бала.
Тренировките на „Пауър плейт” се различават от фитнеса по своята висока ефективност за по-кратко време.
Това е вибрационна технология, на която стъпваш и започваш да правиш упражния под ръководството на кинезитерапевт. Той преценява коя мускулна група е добре да се натовари.

Т.е. ако младежът има проблеми в коремната област, усилията се насочват натам. Стяга се мускулатурата, очертава се релефа на тялото. Ефектът се постига за по-кратък период, защото вертикалните вибрации на „Пауър плейт” стягат допълнително мускулите при упражненията и те по-лесно и бързо се натоварват, разкрива специалистът.

Докато във фитнеса е необходимо да се работи поне час, то тук тренировката е максимум 20 минути и не се натоварва сърцето.
Много е подходяща за млади хора – могат да оформят онази част от тялото си, която не харесват.

„Пауър плейт” се прилага в съчетание с криолиполизата, която премахва конкретната мастна тъкан в излишък: бричове, корем, паласки.
“Вела шейп” дооформя и заличава целулита, задръжката на течности, на циркулация, токсини – всичко, натрупано в областта на бедрата се изглажда много добре.
Радиочестотата действа чрез загравяне на мастните кетки и разтапя мазнината в областта на бедра, паласки, корем, а кръвното русло и лимфата я извеждат от организма.

Сияен тен с ултразвук и пилинг

След като сте постигнали желаното тяло, идва ред на почистването на лицето, пилинг и терапия за блясък на кожата преди бала.

Ако тя е мазна с разширени пори, гнойни пъпки и черни точки, хубаво е да започне по-отрано, защото почистването е един път в месеца и за да се постигне ефект от процедурата, трябва да се направи поне два-три пъти преди бала.

Леките млечни пилинги регулират мастната секреция и са терапия против акне.
За онези, които имат нормална безпроблемна кожа, се прилага почистване с ултразвук и процедури „Бутеньоф” (с плодови киселини, без лющене), които изравняват тена, изглаждат кожата и й придават блясък.
Един ден преди бала е подходящо да се направи хидрадермия за сияен тен със серуми за млада кожа.

Универсалните съвети на д-р Пейкова:

За лицето е необходима консултация с дерматолог, който да препоръча (особено при мазна кожа), подходящ продукт за почистване – в никакъв случай не вода и сапун, сода или спирт…

Не е препоръчително в млада възраст да се използват агресивни кремове. Достатъчно е един хидратиращ крем, който да я предпазва лицето от вредни влияния.

Ако кожата е проблемна, изисква допълнителни грижи. За нея е необходимо да се купуват медицински продукти от аптеката.

Много е важно младите дами да не си лягат, преди да си свалят грима. Колкото и да ви се спи, почистете лицето си!

По отношение на косата си не прекалявайте със сешоари, преси, продукти, които се слагат по скалпа и стилизиращи средства. Те изтощават косата и могат да причинят контактни дерматити и алергии. Така ще отидете на бала без притеснения за външния си вид!

Соня Йовева

 

Линк към статията:

http://www.missis.bg/news/Razhubaveni-s-proceduri-po-mqrka-za-abiturientskiq-bal