Какво представлява процедурата криолиполиза?

Това е медицинска процедура ,при която контролирано чрез охлаждане до -8 градуса се замразяват мастните киселини в мастната клетка , след което тя умира.Унищожените мастни клетки се изхвърлят от организма за около 3 седмици.Процедурата се извършва с медицински сертифициран апарат от квалифицирано и обучено медицинска лице.Тя трае минимално 60 минути, оптимално 70.Прави се един път месечно на определена зона и максималният брой процедури за тази зона е 3 за една година.

Какво усещам по време на процедурата?

Накрайниците на апарата ,които замразяват мастната тъкан засмукват кожна гънка с мощен вакум по време на който се усеща лек натиск и охлаждане в тази зона.След около 5 мин.кожата става безчувственна.

Какво е усещането след процедурата?

Веднага след процедурата мястото е силно изтръпнало и леко подуто.Нарушена е сетивността в зоната на процедурата и около нея и това трае до една седмица.Може да има стрелкащи леки болки и изтръпване по крайниците,когато се обработва зоната на корема и паласките.

Кои зони се обработват с криолиполиза?

С криолиполиза се третират зони с локални мастни натрупвания – корем,паласки,бедра,колена и ръце.В една седмица могат да се правят до 3 процедури на различни зони.

Трябва ли да спазвам режим преди и след процедурата?

Преди процедура е добре да се ограничи приема на мазна храна, за да се подготви организма за обременяването му след това с отпадни продукти.След процедурата е добре да не се правят загряващи процедури-сауна,солариум,термални басейни- до 3 дни. Около две седмици да не се приемат мазни храни и алкохол, за да не се натоварва черния дроб.До няколко дни след процедурата е добре да не се тренира активно.Добре е да се пие вода поне по 2 л.дневно.

Има ли хора които не са подходящи да се подложат на криолиполиза?

Противопоказани за криолиполиза са хора с кожни възпаления в зоната,раково болни,такива с диабет,вискоко кръвно,активни заболявания на черния дроб-хепатит и цироза.

Може ли криолиполизата да се комбинира с други процедури за тяло?

При хора с повече локални мастни натрупвания е добре да се направят 1-2 процедури Vella Shape 2,за да се втечни мастната тъкан,да омекне кожната гънка, за да се захване по добре с вакума при криолиполизата и ефекта да е по-добър.След криолиполиза е добре да се прави също LPG –липомасаж за по-добър дренаж и  -7 дни след криолиполизата.Ръчни масажи в зоната се правят без проблем също до 10 дни след процедурата.

Криолиполизата е медицинска процедура алтернатива на липосукциата.За добър и траен ефект е необходимо да се спазва двигателен и балансиран хранителен режим.След 3 процедури се унищожават до 70% от мастната тъкан.Ако обаче  организма приема  храна като калории повече от необходимата му, мастната тъкан се отлага на други места или се раздуват наличните мастни клетки.

Благодарим за доверието!

Д-р Пейкова-Клиника „ Дерма ЕЛИТ”-гр.София