Диета, вода, процедури, спорт.

Препоръките на д-р Ана Пейкова от клиника Дерма Елит

Във форма за 60 дни? Дали е възможно… С много усилия, правилно хранене, повече течности, спорт и разбира се с подходящите процедури за отслабване – няма невъзможни неща.

Казвам се д-р Ана Пейкова, дерматолог в  клиника по естетична дерматология „Дерма ЕЛИТ“ и ще ви представя един метод за отслабване за около 60 дни, който върши перфектна работа. Предупреждавам, че са нужни  много усилия и постоянство, но пък затова резлутатите ще дойдат бързо и ще бъдат трайни.

1.       Подходяща диета. Без глад

Започваме с подходяща диета. А какво означава подходяща диета? Не и пълен глад или тотолни лишения. Все пак храната е живот. Просто се откажете за около 3 седмици от мазни, пържени храни. Хапвайте повече пловоде и зеленчуци.

2.       Вода за здраве и красота

Определете  си режим за пиене на вода, така че да изпивате минимум 2 литра на ден. Пиенето на течности е нещо, което непрекъснато забравяме в забързаното си ежедневие.  А течностите са много важни, за да изглеждаме и да се чувстваме добре. Ако не ви се пие вода, можете да я замените с чай или фрешове. Препоръчвам фрешове, заради това, че са много по-здравословни от соковете-конфекция.

3.       Джогинг в парка сутрин

Заедно с диетата препоръчвам да си определите режим на сутрешен джогинг, например.  Ще помогне много, ако сте постояннни и всяка сутрин тичате поне час в парка в продължение на поне 3 месеца.

4.       Криопиполиза, Vela Shape II, LPG  – за бързо и трайно отслабване

Накрая, но не на последно място идва ред и на процедурите за отслабване. Те ще помогнат реално за постигането на бърз ефект. Процедурите трябва да се избират внимателно за всеки човек, но това което аз бих препоръчала, като специалист с дългогодишна практика, е комплекс от процедури.

За премахване на локални мастни натрупвание по корема, паласките, бедрата, ръцете  горещо препоръчвам криолиполиза. Криолиполизата е процес за разрушаване на част от мастни клетки чрез замразяване.  Той се извършва посредством машина с апликатор, който чрез вакуум засмуква определено количество кожа и подкожни мазнини.  Вакуумът  блокира преминаването на кръв в засмуканата област.  Целта е да не се затопля зоната. Апаратът охлажда подкожните мазнини до – 8 градуса. По този начин 50% до 70% от мастните клетки в засмуканата област се разрушават. Голяма част от мастните киселини в тях замръзват, структурата им се разрушава и те чрез лимфатичната система на организма се резобрират от черния дроб. Така видимо се намаляват мастните натрупвания в дадената област. Нужни са 3 процедури, за да се постигне оптималният резултат. Процедурите се правят през един месец, а всяка трае 70 мин. Резултатите са видими след между 15 дни и 3 месеца след пълния цикъл от процедури.

След седмица е добре да се направи процедура с Vela Shape II или LPG за по-добър дренаж и изхвърляне на унищожените мъртви клетки. Така се постига двоен ефект и резултатите са наистина впечатляващи. Докато мастните киселини в клетките са все още на кристалчета, масажът и линфеният дренаж ще помогнат  още по-голяма част от мастните клетки да бъдат разрушени. Най-хубавото при тази технология е, че разрушените мастни клетки никога повече не се възстановят отново на даденото място, тъй като те са константна величина в организма и веднъж унищожени, не се възобновяват.

Разбира се, правиланата комбинация от процедури  и режима за изпълнението им за всеки човек е строго индивидуална и затова е най-добре да се назначи от дерматолог. В „Дерма Елит“ винаги препоръчваме комбинацията от процедури за по-бърз и траен резултат. И ние сме едиствената клиника в страната, която притежава Vela Shape II.

След приключване на курса от процедури обаче диетата, спортът и приемането на течности трябва да продължат по индивидуалната схема, за да запазим резлутата дълго във времето.

 

Благодаря Ви за доверието!

Д-р Ана Пейкова