Как да се отървем от мазнините завинаги?

Вероятно често си задавате този въпрос. И вероятно често получавате отговор, който не ви харесва. Няма такъв начин. Всъщност има и той се нарича криолиполиза. Това е сравнително нова технология, която  премахва локалните мастни натрупвания на корем, паласки и бедра чрез замразяване на мастните клетки. Звучи странно, но всъщност технология е доста проста и ефективна.

Как действа технологията?

Криолиполизата е процес за разрушаване на част от мастни клетки чрез замразяване.  Той се извършва посредством машина с апликатор, който чрез вакуум засмуква определено количество кожа и подкожни мазнини.  Вакуумът  блокира преминаването на кръв в засмуканата област.  Целта е да не се затопля зоната. Апаратът охлажда подкожните мазнини до – 8 градуса. По този начин 50% до 70% от мастните клетки в засмуканата област се разрушават. Голяма част от мастните киселини в тях замръзват, структурата им се разрушава и те чрез лимфатичната система на организма се резобрират от черния дроб. Така видимо се намаляват мастните натрупвания в дадената област. Нужни са 3 процедури, за да се постигне оптималният резултат. Процедурите се правят през един месец, а всяка трае 70 мин. Резултатите са видими след между 15 дни и 3 месеца след пълния цикъл от процедури.

Защо охлаждаме до – 8 градуса и това не е ли опасно за кожата ни?

Минус 8 градуса е оптималната температура, при която можем да разрушим мастните клетки без да нараним кожата. Кожата умира при -12 градуса. Освен това върху  кожата задължително  се поставят мембрани с гел на спиртна основа, който предпазват от образуване на лед върху повърхността на кожата. Образуването на лед върху кожата е другото условие, което може да доведе до умирането на кожните клетки. Затова поставянето на тези мембрани е абсолютно задължително.

След като  махнем апликатора от кожата е хубаво да направим ръчен масаж на областта . След седмица е добре да се направи процедура с Vela Shape или Lpg за по-добър дренаж и изхвърляне на унищожените мъртви клетки . Така се постига двоен ефект. Докато мастните киселини в клетките са все още на кристалчета, масажът ще помогне за още по-голяма част от мастните клетки да бъдат разрушени. Най-хубавото при тази технология е, че разрушените мастни клетки никога повече не се възстановят отново на даденото място, тъй като те са константна величина в организма и веднъж унищожени, не се възобновяват.

Препоръчва се крилопилозата да се комбинирана с други процедури за извайване на тялото като Vela Shape, например. Той намалява обема и количеството на мазнините и така с криолиполизата се унищожават повече мастни клетки.Ефектът тогава е поразително добър.

Какво представлява техниката за КРИОЛИПОЛИЗА?

КРИОЛИПОЛИЗАТА се прави с медицински апарат за естетични корекции, предназначен да намалява мастните натрупвания, чрез уникална система за охлаждане.  КРИОЛИПОЛИЗАТА е нова процедура, базирана на прецизно и контролирано охлаждане. Тази нова техника премахва локалните мастни натрупвания и тлъстините, но за разлика от повечето алтернативи е абсолютно неинвазивна.  Важно е да се знае, че КРИОТЕХНОЛОГИЯТА освен неинвазивна е и безболезнена. на мастните натрупвания, който е напълно естествен.

Кой е идеалният кандидат за КРИОЛИПОЛИЗА?

Идеалният кандидат за КРИОЛИПОЛИЗА е с нормално тегло, но има проблемни зони от тялото си, с натрупани повече мазнини, които има затруднения да изчисти. При кандидати с наднормено тегло е възможно да не се наблюдават същите резултати, като при тези с нормално. Съставът на мастните натрупвания пряко зависи от храната, която пациентът консумира. Ако криолиполизата е съчетана с подходяща диета, то това ще спомогне за постигане на максимален резултат. Препоръчително е пациентът да избягва храни с високо съдържание на мазнини 3 седмици преди процедурата.

Благодарим за доверието!