Тредлифтинг – неоперативен лифтинг

Върнете си лицето от старите снимки!

 


Тредлифтингът е нов естетичeн метод за уплътнение, укрепване и повдигане на отпуснати тъкани със стерилни биорезорбируеми конци Lead Fine Lift.

Мезоконците са система от игла с поставена в нея тънка монофиламентна нишка. При изваждане на иглата конецът се отделя и остава имплантиран подкожно. Впоследствие нишката се резорбира напълно в рамките на 180 – 240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава.

Подкожното въвеждане на мезоконци има моментален стягащ и лифтинг ефект. Присъствието на нишката в тъканите ревитализира кожата, подобрява тонуса и блясъка й, придава й младежки вид.

Освен линейни мезоконци в Дерма ЕЛИТ предлагаме и новите спирални и зъбчати мезоконци.
Спирални (Screw) – при тях нишката е навита спираловидно около иглата, като така се увеличава допирната площ с подкожната тъкан и се стимулира допълнително колагенообразуването.Те са подходящи за насочен локален лифтинг и увеличаване на обема.
Зъбчати (Barb ) – са мезоконци с двупосочни нарези,които при опън се разтварят и забиват като малки зъбчета.В следствие се получава много изразен лифтинг в специфични зони на лицето.
Мезоконците  на LFL( Lead Fine Lift) притежават CE сертификат и са регистрирани в Изпълнителната Агенция по Лекарствата в България.Лазерната технология на заточване на иглите гарантира лесно и безболезнено проникване в кожата.Нишките са гладки и осигуряват равномерна резорбция с оптимален биоревитализиращ ефект.

Предимства на тредлифтинга:

  • Атравматична техника: убождането с иглата и въвеждането на конеца е безболезнено, не се налага анестезия. Не е необходим възстановителен период. Бърза и лесна процедура, която отнема минимално време.
  • Незабавен и дълготраен ефект с незначителна тъканна реакция. Техниката уплътнява съединителната тъкан, моделира контурите на лицето и тялото, стимулира производството на колаген в кожата, активира възстановителните процеси, повишава микроциркулацията на кръвта, подобрява мускулния тонус. Ефектът продължава до 2 години.
  • 100% биосъвместимост и пълна резорбция на конеца и съответно минимален риск от алергични реакции.
  • Тредлифтингът успешно се съчетава с други естетични процедури – мезотерапия, биоревитализация, пилинг, филъри.


Конците Aptos са изградени от плътен материал, съдържащ  75 % поли L-млечна киселина и 25%  поликапролактон. След въвеждането им в тъканите започва постепенно отделяне на L-млечна киселина, стимулиращо неоколагеногенезата и образуването на здрава съединителнотъканна мрежа. Koнците се разорбират между 1-2 години напълно, до вода и въглероден диоксид, които се елиминират от кожата чрез естествения метаболизъм.

Създадени за широк кръг корекции на възрастовите изменения в областта на лицето, шията и тялото, конците Aptos са с различна структура, дебелина, въвеждащи игли или канюли.

Aptos конци дават възможност на лекарите да постигнат ефекта на пластичната хирургия без анестезия, белези или продължителни периоди на възстановяване.

Процедурите са надеждни, имат моментални резултати, не оставят шевове и помагат за подобряване и намаляване на процеса на състаряване на кожата.

Чрез тях повдигате отпуснатата кожа без да се подлагате на инванзивна хирургична процедура.  Веднага се вижда видим лифтинг ефект, последван от гладка и по-млада кожа постигната за по-малко от час, с локална анестезия и без белези.

Веднъж вкарани в подкожната тъкан, APTOS конци повдигат кожата, създавайки и стимулирайки образуването на нов колаген, необходим за осигуряване на подкрепа на меките тъкани. В резултат на това по-добрият контур на лицето се вижда веднага след процедурата.  Всички конци могат да произвеждат различно количество “зрял” колаген тип 1, но APTOS конците могат да произвеждат и “млад” колаген тип 3, който придава на кожата мекота и еластичност. Еластинът осигурява еластичност и поддържа кожата стегната. След като конците се разтворят, те оставят след себе си следи от нов колаген и еластин, за да възстановят кожата и да забавят процеса на стареене.

Повдигащите конци на APTOS могат да се използват за редица области, от изглаждане на хоризонтални и вертикални бръчки на челото до повдигане на веждите и външната зона на веждите и възстановяване на обема на лицето, до увиснали бузи. Те също могат да изглаждат линии около устата и да стягат увиснала кожа под долната челюст, да повдигат и подмладяват различни части на тялото.