Комбинирани и ефективни процедури за справяне с целулит и мастни натрупвания

Търсите ли начин да намалите целулита и мастните натрупвания и да постигнете по-гладка и стегната кожа? Може би сте чували за различни процедури – от кремове и масажи до диета и упражнения, но малко хора знаят, че вече има комбинирани и ефективни процедури, които могат да помогнат за справяне с тези упорити проблеми. В този блог ще обсъдим различните процедури, които могат да се използват заедно за справяне с целулита и мастните натрупвания, тяхната ефективност и как да започнете. Прочетете нататък, за да научите повече за това как да постигнете най-добри резултати с най-ефикасните процедури.

Имате проблеми с целулита и мастните натрупвания? Не се притеснявайте, не сте сами. Целулитът и мастните натрупвания са често срещан проблем за мнозина, особено за жените. Макар да е естествено да искате да се отървете от тях, понякога това може да изглежда като невъзможна задача. Но все още не се отказвайте – има комбинирани и ефективни лечения, които могат да ви помогнат да се справите с тези проблеми.

Когато става въпрос за целулит и мастни натрупвания, е важно да се разбере, че няма универсално решение. Всяко тяло е различно, затова е важно да изберете процедури, които са съобразени с индивидуалните ви нужди. Ето защо комбинацията от процедури обикновено е най-ефективният начин за действие.

Едно от най-популярните и ефективни лечения за справяне с целулита и мастните натрупвания криолиполиза, която процедура е изключително търсена в Клиника Дерма ЕЛИТ

Как работи технологията?

Криолиполизата е процес на унищожаване на част от мастните клетки чрез замразяване. Извършва се чрез машина с апликатор, който с помощта на вакуум изтегля обем кожа и подкожна мазнина. Вакуумът спира притока на кръв към аспирираната област. Целта е да не се затопля площта. Устройството охлажда подкожната мазнина до -8 градуса. По този начин се унищожават 50% до 70% от мастните клетки в засмуканата част. Повечето от мастните киселини в тях са замразени, структурата им е разрушена и те се абсорбират от черния дроб чрез лимфната система на тялото. В резултат мастните натрупвания в дадена зона видимо намаляват. За най-добри резултати са необходими 3 програми. Процедурата се извършва ежемесечно и продължава 70 минути. Резултатите могат да се видят между 15 дни и 3 месеца след пълния цикъл.

Защо охлаждаме до -8 градуса?

Минус 8 градуса е идеалната температура, където можем да унищожим мастните клетки, без да навредим на кожата. Освен това върху кожата трябва да се постави тънък филм с алкохолен гел, за да се предотврати образуването на лед върху повърхността на кожата. Измръзването на кожата е друго състояние, което причинява смъртта на кожните клетки. Следователно поставянето на тези мембрани е абсолютно необходимо.

След една седмица е по-добре да използвате Vela Shape или Lpg за терапия за по-добро изхвърляне и обработка на унищожените мъртви клетки. Така се постига двоен ефект.

Какво представлява технологията за криолиполиза?

Криолиполизата се извършва с медицинска апаратура, използвана за естетична корекция и има за цел да намали мастните натрупвания чрез уникална охладителна система. Тя е нова процедура, базирана на прецизно и контролирано охлаждане, която ще намерите в Клиника Дерма ЕЛИТ.

Кой е идеалният кандидат за криолиполиза?

Идеалният кандидат за криолиполиза е този, който е с нормално тегло, но има медицински проблем с високи мастни натрупвания, които трудно се премахват. Кандидатите с наднормено тегло може да не видят същите резултати като кандидатите с нормално тегло. Съставът на мастните натрупвания зависи пряко от храната, консумирана от пациента. Когато се комбинира с подходяща диета, криолиполизата ще помогне за постигане на максимални резултати. Пациентите се съветват да избягват мазни храни в продължение на 3 седмици преди интервенцията.

Какво да правим у дома за предотвратяване на целулита?

Целулитът е често срещано състояние на кожата, което засяга милиони хора по целия свят. То се характеризира с вдлъбната или бучкава кожа по бедрата, седалището и корема. Въпреки че целулитът е източник на срам за мнозина, той не е сериозно здравословно състояние. Въпреки това той може да бъде притеснителен и да предизвика липса на самочувствие.

За щастие има редица стъпки, които можете да предприемете, за да намалите появата на целулит и да предотвратите образуването му. Ето какво можете да направите у дома, за да предотвратите появата на целулит:

  1. Правете редовни упражнения

Редовните физически упражнения са чудесен начин за предотвратяване и намаляване на появата на целулит. Упражненията помагат за укрепване и тонизиране на мускулите на тялото, което може да помогне за намаляване на появата на целулит. Стремете се да правите поне 30 минути упражнения на ден, като например ходене, джогинг, каране на колело, плуване или танци.

  1. Яжте здравословна храна

Здравословното и балансирано хранене е от съществено значение за предотвратяването и намаляването на целулита. Консумирането на разнообразни храни, особено такива с високо съдържание на фибри, може да помогне за намаляване на мазнините и токсините в организма, което може да намали появата на целулит. Също така яжте много пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, протеини и здравословни мазнини като зехтин, авокадо и ядки.

  1. Пийте много вода

Пиенето на много вода е от съществено значение за цялостното здраве и благополучие, а също така може да помогне за намаляване на появата на целулит. Пиенето на вода помага за изхвърлянето на токсините от организма, което може да намали появата на целулит. Стремете се да пиете поне по осем чаши вода на ден.

  1. Масажирайте засегнатата област

Масажирането на засегнатата област може да помогне за намаляване на появата на целулит. Масажът стимулира кръвообращението, което може да помогне за намаляване на появата на целулит. Можете да използвате антицелулитен масажор или просто да използвате ръцете си, като оказвате лек натиск върху зоната.

  1. Редовно ексфолирайте

Ексфолирането на кожата може да помогне за намаляване на появата на целулит. Ексфолирането спомага за премахването на мъртвите кожни клетки и подобрява кръвообращението, което може да помогне за намаляване на появата на целулит. Можете да използвате скраб за тяло или просто да използвате луфа или четка, когато си взимате душ или вана.

  1. Нанесете антицелулитен крем

Използването на антицелулитен крем може да помогне за намаляване на появата на целулит. Важно е да изберете крем, който е специално предназначен за намаляване на появата на целулит. Търсете съставки като кофеин. Нанесете крема директно върху засегнатата област и го масажирайте.

Като предприемете стъпки за предотвратяване и намаляване на появата на целулит, можете да помогнете за подобряване на самочувствието си и да изглеждате по най-добрия начин. Въпреки че целулитът не е сериозно здравословно състояние, той все пак може да бъде притеснителен и смущаващ. С няколко прости стъпки можете да помогнете за намаляване на появата на целулит.