Външният вид на кожата ни е отражение на цялостното ни здраве и благополучие. За съжаление, с напредването на възрастта кожата ни губи своята еластичност и здравина, което води до появата на фини линии и бръчки. Въпреки че на пазара не липсват продукти за грижа за кожата, не всички от тях са ефективни за предотвратяване или обръщане на процеса на стареене. Тук се намесва мезотерапията. Това е популярна козметична процедура, която включва инжектиране на интензивна смес от основни хранителни вещества, включително витамини и минерали.

Мезотерапията е придобила репутация на средство за подмладяване, което  прави кожата да изглежда млада и сияйна. В тази статия ще навлезем в науката, която стои зад процедурата, и ще разясним защо тя е изключително полезен метод за подобряване на здравето ѝ. Освен това ще обсъдим и други процедури, които могат да я допълнят, като ви помогнат да постигнете по-младежки и по-здрав вид.

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е революционно козметично лечение, което може ефективно да подобри външния вид на кожата ви, без да е необходима операция. Тази нехирургична процедура, разработена от д-р Мишел Пистор във Франция през 1952 г., включва инжектиране на смес от витамини, минерали и други основни хранителни вещества в мезодермата – слой съединителна тъкан, разположен точно под повърхността на кожата.

По време на процедурата се използва тънка игла за поставяне на инжекциите, а разтворът, който се инжектира в мезодермата, може да включва хиалуронова киселина, витамини, минерали и аминокиселини. Тази комбинация от съставки помага за подмладяване и съживяване на кожата, като ви помага да се сдобиете с младежко и сияйно излъчване.

Мезотерапията е придобила широка популярност в целия свят като безопасен и ефективен начин за постигане на по-младежки и здрав вид на лицето. Това лечение е ефективно при редица кожни проблеми, включително фини линии, бръчки, белези от акне и нарушена пигментация.

Доставяйки основни хранителни вещества директно в мезодермата, мезотерапията стимулира производството на колаген и еластин, които са отговорни за еластичността и здравината. Тъй като производството на тези протеини намалява с възрастта, могат да се появят фини линии и бръчки. Инжектирането на хранителни вещества по време на мезотерапията помага и за подобряване на хидратацията на кожата, което води до по-плътен и младежки вид. Освен това процедурата стимулира обновяването на клетките, което подобрява цялостната текстура и тонус на кожата.

Колко процедури мезотерапия трябва да направите преди да забележите резултати?

Броят на процедурите мезотерапия, необходими за постигане на оптимални резултати, може да варира в зависимост от индивидуалните проблеми и цели. Обикновено за постигане на най-добър резултат се препоръчват поне няколко сеанса на определени интервали от време. Въпреки че някои хора могат да забележат подобрение във външния вид на кожата си само след един сеанс, повечето пациенти се нуждаят от няколко, за да постигнат желаните резултати. Важно е да запазите търпение и да следвате плана за лечение, който специалистът ви съветва, за да изпитате пълните ползи.

По време на първите сесии пациентите могат да забележат подобрение на хидратацията и текстурата на кожата, но видимите резултати при фините линии, бръчките и други кожни проблеми могат да се проявят след няколко сесии. С последователност и ангажираност процедурите могат да ви помогнат да постигнете по-свеж вид на своята кожа..

Мезотерапията е много ефективно лечение, но е важно да се разбере, че то изисква редовна поддръжка, за да се гарантират дълготрайни резултати. Честотата на поддържащите процедури ще варира в зависимост от крайните цели на пациента. Като обща насока обаче се препоръчва да се подлагате на поддържащи процедури на всеки няколко месеца, за да запазите най-добрия вид на кожата си. Като давате приоритет на редовната поддръжка, можете да гарантирате, че кожата ви ще остане здрава, свежа и сияйна.

Други процедури, които може да комбинирате с мезотерапията

Мезотерапията е отлична възможност за подмладяване и съживяване на кожата. Въпреки това, като комбинирате мезотерапията с други естетични методи, можете да засилите ползите от нея и да постигнете още по-добри резултати. За постигане на оптимални резултати препоръчваме да я съчетаете с някои от следните, които работят в синергия, за да помогнат на кожата ви да изглежда по-млада и здрава.

Химическият пилинг е изключително ефективна техника за постигане на по-гладка и младежка кожа. Този процес включва контролирано излющване на горния слой на кожата с помощта на специализирани киселини. Като стимулира регенерацията на повърхностните и дълбоките структурни елементи на кожата, той може да помогне за подобряване на външния вид на фините линии, бръчките и обезцветяването. Интензивността на пилинга може да бъде персонализирана, за да отговаря на индивидуалния тип кожа и желаните резултати, като вариантите варират от повърхностен до средно дълбок.

Популярността на комбинирането на мезотерапия с хиалуронови филъри като козметична процедура нараства. Тази мощна комбинация предлага множество предимства, които се допълват идеално. Хиалуроновите филъри увеличават обема на зоните на лицето, а мезотерапията доставя важни хранителни вещества, които подпомагат регенерацията на клетките и поддържат здрав тен. С този двоен подход се обръща внимание както на загубата на обем, така и на цялостното здраве на кожата, което води до по-младежки и сияен вид. Освен това хранителните вещества, осигурявани от мезотерапията, стимулират производството на колаген и еластин, като подобряват трайността на резултатите и гарантират ревитализирана кожа.

Лазерните процедури са следващите в списъка ни, като те се комбинират перфектно с мезотерапията. Alma Q CARBON e иновативна, неинвазивна процедура, използваща специално формулиран въглероден гел и най-съвременна лазерна технология за незабавно справяне с различни проблеми на кожата, включително отпушване и свиване на порите, избистряне на тена, намаляване на производството на себум и изглаждане на грубата и неравномерна текстура на кожата. Карбоновият гел усилва ефекта на лазера, което позволява максимална ефикасност без нежелани странични ефекти. Подходящ за всички типове кожа, особено за тези с мазна кожа, черни точки, разширени пори, сивкав тен, груба/неравномерна текстура на кожата и акне, карбоновият пилинг Alma Q осигурява незабавни, безболезнени резултати.

Изборът на правилния специалист е от решаващо значение за постигането на безопасни и ефективни резултати. В Дерма Елит нашият екип от лицензирани професионалисти е посветен на предоставянето на персонализирани процедури по мезотерапия, които са съобразени с вашите уникални нужди и цели. Ние използваме само най-висококачествени продукти и водещи техники, за да осигурим оптимални резултати и удовлетвореност на пациентите. С фокус върху безопасността и комфорта на пациентите, нашият екип се ангажира да ви осигури възможно най-добрата грижа. Свържете се с нас днес, за да насрочите консултация и да откриете как мезотерапията може да ви помогне в целите ви за по-здрава и сияйна кожа.