Радиочестотен микронидлинг с Morpheus8

морфеус

За първи път в България

Радиочестотният микронидлинг с апарата Morpheus8 е иновативна процедура за подмладяване на кожата на лицето. Morpheus8 платформа с два накрайника – за лице и тяло. На тях се слагат специални накрайници с изолирани и различни по брой микро игли. Те проникват в кожата на различна дълбочина  до 8мм, в зависимост от проблемите, които се третират. Иглите излъчват радиочестота, която предизвиква микро увреждания на подкожния слой на кожата. Това води до незабавно активиране на процес по регенериране на кожата- произвежда се повече еластин и колаген. Резултатът е напълно нова, по-млада, здрава, стегната и красива кожа.Успешно се третира целулит, локални мастни натрупвания, белези от акне,стрии.

Предимството на Morpheus8

Различното при Morpheus8, в сравнение с останалите фракционирани радиочестоти апарати на пазара, е изключително тънките конусовидни игли (подобно на иглите за акупунктура) и мрежата от електроди, с които работи уредът. Иглите проникват от 2 мм до 8 мм в подкожието, като ридочестната енергия работи в дълбочина. По този начин повърхността на кожата остава напълно здрава. Процедурата с Morpheus8 има кратък възстановителен период в рамките на няколко часа. Нужни са 3 процедури в рамките на 3 месеца за най-добри резултати. След това процедурата може да се повтори след няколко месеца, в зависимост от нуждите на кожата.

Кои зони могат да бъдат третирани?

С Morpheus8 може да бъде третирано цялото лице. Най-желаните зони са долната челюст, шията и деколтето. Частите на лицето и тялото, по които има бръчки, неравен тен или белези от акне също биха могли да се третират успешно.

С иновативният 3D накрайник вече се третира и тялото на цели 8мм дълбочина – едновременно да три различни дълбочини за успешното третиране на целулит, локални мазнини и стягане на кожата едновременно.

Как протича процедурата?

След консултация с лекар дерматолог се определят параметрите, в зависимост от типа, проблемите и нуждите на кожата. Зоните се обезболяват с локален анестезиращ крем за 20 мин., след което се провежда процедурата. След нея се нанася слънцезащитен крем.

 
Колко процедури са необходими?

В зависимост от проблема, който се третира и параметрите, които се използват, ще са необходими между 1 и 3 процедури веднъж месечно за най-добри резултати.

Кога се вижда резултата?

Първите резултати могат да се видят няколко дни след процедурата, като най-добре ще започнат да се разгръщат след около 3 седмици. Резултатът е дълготраен и ще бъде осезаем до 3 месеца след една процедура.

 

Всеки ли е подходящ за процедурата?

Предимството на технологията Morpheus8 е, че тя е подходяща за всеки фототип кожа, дори за хора с много тъмен цвят на кожата.

Какви са ползите от фракционираната радиочестота?

Фракционираната радиочестотна енергия е научно доказан метод за редуциране на бръчки и възстановяване на колагена в кожата по естествен за организма път, без да се вкарват в кожата вещества отвън. Тя е мини инвазивна процедура, която използва матрица от микроигли, за да възстанови дълбоките слоеве на кожата с минимална болка и възстановителен период.

Може ли да се комбинира с други естетични процедури?

Morpheus8 може да се комбинира с други естетични процедури в една сесия по преценка на дерматолога.

Кога след процедурата мога да си сложа грим?

Тъй като възстановителният период е много кратък, грим може да се постави ден-два след процедурата. Пациентите могат да забележат лек релеф няколко дни след процедурата или леко зачервяване в третираната зона до седмица след нея.

Как трябва да се грижа за кожата си след процедурата?

Хидратирайте третираната зона с подходящ крем или лосион за тяло. Избягвайте директното излагане на слънце.Препоръчително е да се ползва слънцезащита с висок фактор всеки ден. Освен това слънцезащитните кремове предпазват кожата от рак, както и намаляват бръчките и пигментациите.Те служат и като превенция срещу фото стареенето на кожата.

 

морфеус