Плазма богата на тромбоцити-твоето естественно Аз

Освен необходима за жизнените функции и съществуването ни като цяло, собствената кръв би могла да ни помогне дори при травми и наранявания – плазмотерапия, или при козметични дефекти и несъвършенства – плазмолифтинг.

Плазмолифтинга е инжекционна процедура, която хармонично ремоделира лицето, тонизира, изглажда кожата и спомага за сияйния й вид. Нейната основна цел е да активира естествени процеси на регенерация в клетките.

Инжектирането с автоложна плазма, богата на тромбоцити (A-PRP) се основава на напълно безопасна техника, която използва физиологичните регенеративни способности на кожата. Технологията обработва кръвта на пациента, за да използва тромбоцитите, клетките и протеините за индикации в различни медицински направления, едно от които е дерматологията.

Тромбоцитите играят ключова роля във възстановителните механизми на меките и твърдите тъкани.

Плазмата съдържа много фактори, жизнено важни за клетъчната преживяемост като хранителни вещества, витамини, хормони, електролити и протеини. Въведена в дермата тромбоцитната плазма нормализира тъканното дишане, водния баланс и предизвиква образуване на нови клетки: фибробласти, остеобласти и ендотелни /съдови/ клетки. Едновременно с това започва процес на обновление, включващ колаген, еластин и междуклетъчно вещество. A-PRP активизира бариерните функции на кожата, които в бъдеще значително да неутрализират факторите, водещи до застаряване.

Плазмолифтинг наричан „вампирски лифтинг“ или елексир на младостта се прилага при:

 • Сухота на кожата
 • Фотоувредена кожа
 • За финни и дълбоки бръчки
 • Белези от акне
 • Себорея
 • Намален тургор и еластичност на кожата
 • Стрии
 • Косопад
 • Тъмни кръгове под очите

 

Какво представлява терапията с автоложна плазма, богата на тромбоцити?
Терапията с автоложна плазма, богата на тромбоцити (A-PRP) е обещаващо решение за ускоряване на естествения оздравителен процес, без пациента да се излага на значителен риск. Философията е да се слее най-модерната технология с естествената оздравителна способност на организма. Първоначално PRP технологията е разработена преди 20 години като помощно средство при заздравяването на рани и загубата на кръв. В дерматологията методът се използва за подобряване вида и състоянието на кожата на лицето, шията, деколтето, както и горната част на ръцете. Процедурата позволява да се третира и проблемната зона около очите, като се справя изключително добре с премахването на тъмните кръгове и фините бръчки. Все по-често намира приложение и в други медицински направления – ортопедия, стоматология, хирургия.

Как действа процедурата с A-PRP?
Използвайки собствената кръв на пациента се вземат специално извлечените тромбоцити. Тези тромбоцити освобождават субстанции, известни като “растежни фактори” което води до оздравяване на тъканите. Например, когато се порежете, естествения отговор на тялото е да привлече тромбоцити, които освобождават растежни фактори и спомагат за оздравяването. Концентрирайки тромбоцитите, ние увеличаваме освобождаването на растежни фактори, които насърчават оздравителния процес, активират ревитализацията и възстановяването на тъканите, ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове, както и стимулират производството на колаген и еластин.
Човешкото тяло притежава забележителната способност да се самолекува и инжектирайки концентрираните тромбоцити ние благоприятстваме естествения оздравителен процес.

Какви са предимствата от терапията с A-PRP?

Резултатите са видими от първата седмица след първата инжекция, но, за да получите най-добрите резултати по отношение качество и продължителност, Вашият лекар ще Ви предложи протокол, включващ няколко третирания.

Броят и интервалите между сесиите ще зависи от персонализиран анализ на Вашето състояние, третираните зони, начин на живот и навици. Нещо повече, тъй като процедурата се базира на използването на Вашите собствени (автоложни) тромбоцити и регенеративни способности, има естествена вариация на резултатите при отделните индивиди.

Очакваните благоприятни ефекти в областта на естетичната медицина са увеличаване на кожната еластичност с изглаждане на фините линии, както и подобряване тена на кожата. Процедурата с PRP позволява също така запълване на по-дълбоки бръчки, каквито са назолабиалните или третиране на тъмни кръгове.
Колко скоро мога да се върна към регулярните си навици?
Една седмица след терапията, избягвайте UV лъчи и продължително излагане на слънце или топлина (като сауни).

 

Как да се подготвя за инжекция?
Интрадермални инжекции се правят на предварително почистена кожа, използвайки същите предпазни мерки като при всеки друг интрадермален филър. Чувствителната кожа може да се третира предварително, използвайки локална анестезия с крем. Инжектирането на A-PRP обикновено отнема не повече от час и се извършва в амбулаторна обстановка.

Как да се грижа за инжектираното място след терапията?
Първоначално процедурата може да предизвика известна локализирана болезненост и дискомфорт. Прилагането на лед значително би облекчило тези преходни усещания.Винаги осведомявайте Вашия лекар ако имате анамнеза за лекарствена алергия или алергия към някакви други вещества.

Какви са противопоказанията?

 • Автоимунни заболявания
 • Тромбоцитопении
 • Коагулопатии
 • Инфекциозни и вирусни заболявания

 

Съхранете младостта по естествен път!