Venus Legacy™

е първият и единствен  медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и отпуснатата кожа (лице, шия и тяло),  който използва технологията 4D™, комбинирайки три модерни и изпитани технологии – мултиполярна радиочестота (RF), пулсиращо магнитно поле (PEMF) и VariPulse™ технология (VP),  с интегриран термометър  за анализ на кожата – RealTime Thermal Feedback.

Съчетанието на този тип енергии прави процедурата уникална и налага нов стандарт в естетичната медицина.

 

ЗОНИ ЗА ТРЕТИРАНЕ :

  ТЯЛО

 • Редуцира целулита
 • Оформя на тялото
 • Намалява на обиколката
 • Стимулира колаген и еластин в кожата

 

ЛИЦЕ – ШИЯ – ДЕКОЛТЕ

 • Намалява видими бръчки
 • Стяга и изглажда кожата
 • Редуцира двойна брадичка
 • Стяга и тонизира кожата
 • Намалява торбички около очите
 • Повдига зоната около – очи, скули, вежди
 • Оформя скулите и контура на лице, шия и деколте

Терапията с Venus Legacy оформя и склуптурира неоперативно тялото, редуцира целулита, стяга и витализира кожата на лицетo, шията и деколтето, изглаждайки фините линии и бръчки. Процедурите с този апарат са най-търсените в областта на медицинската естетика в световен мащаб, като годишно се извършват над 3 милиона от тях!

ПРОЦЕДУРАТА

 По един абсолютно безопасен и приятен начин Venus Legacy:

 • Редуцира целулитните депа
 • Неинвазивно оформя тялото
 • Видимо намалява обиколките в третираните зони
 • Стимулира производството на колаген и еластин в кожата
 • Стяга и изглажда кожата
 • Редуцира бръчки и торбички около очите
 • Оформя скулите и контура на лицето
 • Стяга и тонизира на кожата на шия и деколте
 • Редуцира двойна брадичка
 • Оформя скулите и контура на лицето
 • Изглажда на бръчките и линиите около устата

 

Процедурите с VENUS LEGACY чудесно се комбинират с естетични процедури, за постигане на перфектни и дълготрайни резултати.

Процедурите са изключително подходящи след бременност и постигат впечатляващ резултат в борбата за връщане в добра форма. Апаратът постига невероятен ефект върху кожата, дори в най-трудните за стягане зони.

 

КАК РАБОТИ:                                                                                                                          Уникалното при Venus Legacy:  Технология Venus 4D ™

 1. Мултиполярна радиочестота
 2. Пулсиращи магнитни полета
 3. VariPulseTM технология
 4. Real-Time Thermal Feedback

 

Мултиполярната радиочестота (RF) предизивиква хомогенно загряване на дълбоките слоеве на кожата и позволява по-бързо натрупване и задържане на топлина.

Технологията на пулсиращите електромагнитни полета се използва в традиционната медицина от десетилетия и нейните регенеративни възможности са научно доказани. Те представляват нетермална технология, стимулираща по-доброто кръвоснабдяване на третираната зона, клетките се насищат с кислород, стимулирайки  регенерирането на кожата в съответната зона.

Синергичното въздействие на двете технологии (MP)² – патент на Venus Concept. Радиочестота стимулира директно фибробластите, а електромагнитните импулси предизвикват тяхната пролиферация чрез освобождаването на FGF-2 хормон. Посредством това взаимодействие фибробластите произвеждат нов колаген и еластин в третираните зони, стимулира  се процеса на ангеогенеза, а притока на кръв се подобрява. Всичко това води до видимо стягане на кожата, редуциране на целулита и заличаване на бръчките.

Технологията VariPulseTM, позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, лимфен дренаж и стимулиране на кръвообращението. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява, а витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките. Освен това се създават нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти в третираните зони. Фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на бръчките.

Venus Legacy притежава интегриран термометър в накрайника – Real-Time Thermal Feedback за визуална обратна връзка, която да даде възможност за постоянен контакт и анализ на температурата на кожата и за цялостното по-добри клинични резултати.

Повечето пациенти виждат значителна разлика след третата сесия, като ефекта от процедурите за лице/тяло продължава над 18 месеца!

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

Технологията на Venus Concept – Venus Legacy,  направи революция в естетичната медицинска индустрия с неинванзивна технология за  целулит и контур на тялото, стягане на кожата на лицето и шията.

Kaкво представлява терапията?

Интересен факт, с който повечето хора не са запознати, е, че мастните клетки в човешкото тяло са константен брой през целия живот на организма ни. Те не се увеличават, а просто се раздуват и увеличават обема си. Именно този увеличен обем на мастните клетки води до образуване на целулита. И ето как Venus Legacy се бори с това.

Съчетанието на 3-те типа енергии налага нов стандарт в естетичната медицина:

 1. Технологията на пулсиращите магнитни полета, която се използва в традиционната медицина от десетилетия и нейните регенеративни възможности са научно доказани.
  2. Мултиполярна радиочестота, която загрява равномерно тъканта отвътре навън, стимулирайки производството на колаген и еластин. Тя помага за свиването на фибробластите, които са разположени между мастните клетки. Благодарение на мултиполярна радиочестота се увеличава количестовото на FGF-2 протеин, който стимулира мембраната на клетката да стане по-рехава. Триглицеридите, които се намират в мастните клетки се разбиват и мастните киселини се източват от мастните клетки през рехавата им мембрана. Мастните киселини преминават в лимфата, а от там – през черния дроб и бъбреците се изхвърлят от организма.Така обемът на мастната клетка става по-малък. Тя се свива, а това води до видимо намаляване на целулита.
 2. Технологията VariPulseTM позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, което води до дрениране и стимулиране на кръвообращението.Така, освен че обемът на мастните клетки е намален, те се наместват правилно и неравността по кожата, която се наблюдава вследствие на целулита, изчезва.

Защо виждаме ефект още след първата процедура?

Защото апаратът загрява в дълбочина и по време на цялата процедура поддържа постоянна температура от около 42 градуса в дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на постоянно високата температура, мембраната на мастната клетка става рехава и през нея преминават аминокиселините, от които се състои тя. По този начин резултатите са налице само след 1 процедура.

Колко е важен навикът?

Клетките в организма се обновяват на всеки 21-28 дни в зависимост от метаболизма на организма. Затова, ако в рамките на тези дни се извършват регулярно повтарящи се действия, те ще бъдат „запомнени“ от нашите клетки и ще бъдат изпълнявани от тях и след това. Именно затова експертите от  Venus Concept препоръчват първоначално да се направят 3 ударни процедури с апарата в рамките на 3 седмици. Така мастните клетки в тялото ни „свикват“ да бъдат дренирани и свивани, а мастните киселини от тях – източвани. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява, а витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките. Освен това се създават нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти в третираните зони. Фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на бръчките. Така организмът ни добива нов навик да се самоподдържа в добра форма, разбира се, с наша помощ.

Повечето пациенти виждат значителна разлика след третата сесия, като ефектът от процедурите продължава над 18 месеца! За да се задържи ефектът, тялото трябва да се поддържа с много движение, пиене на поне 2-2.5 литра  чиста вода на ден, както и балансирано хранене. Трябва да се избягват мазни и пържени храни, да се хапват повече зеленчуци и плодове, без банани.


Кои зони на тялото могат да се третират с този апарат?

Могат да бъдат третирани: бедра, седалище, корем, паласки, ръце. лице, шия и деколте. В зависимост от конкретните нужди на клиента, може да бъде създадена индивидуална програма, чрез задаване на необходимите параметри за сила и интензивност на прилагане на всяка отделна технология.

Процедурите са изключително подходящи след бременност и постигат впечатляващ резултат в борбата за връщането на добра форма. Апаратът постига невероятен ефект върху кожата, дори в най-трудните за стягане зони.

Кога мога да видя резултати и колко трайни са те?
Повечето пациенти виждат резултат след третата процедура, а други дори и по-рано.


От колко процедури имам нужда?

За лице са препоръчителни от 6 до 8 процедури веднъж седмично. За тяло от 8 до 10 – веднъж или два пъти седмично.

Безопасна ли е терапията?

ДА, радиочестотата и технологията на пулсиращите магнитни полета се използва в традиционната медицина от десетилетия и е абсолютно безопасна и ефективна. Единствените противопоказания са за прилагане при бременни и кърмещи, при хора с метални импланти в тялото, както и при наличие на онкологични заболявания.

За колко време се извършва терапията?

Третирането на една зона отнема по-малко от 30 мин., след което може да се върнете отново към обичайните си занимания. Няма странични ефекти и възстановителен период.